2009. máj. 3.

Jack Parsons: Mi vagyunk a boszorkányság

Jack Parsons (Frater 210)



MI VAGYUNK A BOSZORKÁNYSÁG! Mi vagyunk a világ legősibb szervezete.Amikor az ember megszületett, mi már vártuk.Mi énekeltük az első bölcsődalt.Mi gyógyítottuk be az első sebet,mi vigasztaltuk az első gyászolót.Mi voltunk a fény őrzői a sötétség ellenében, a bal kéz útjának munkásai. A Pireneusokban barlangrajzok tanúskodnak rólunk, és a kis agyag szobrocskák, amik egy ősi okból készültek, amikor a világ még új volt. Kezünk az ősi, szikla köröket érintette, a monolit, a dolmen és a druida tölgyfa. Mi énekeltük az első vadászdalt, mi ültettük az első magokat, hogy a bőséges termést hozzanak; mikor az ember mezítelenül állt az erő előtt, amely teremtette. Mi kántáltuk a terror és a csoda első dalát. Mi estünk szerelembe a piramisok között, figyeltük Egyiptom felemelkedését és bukását. Volt idő, hogy uraltuk Káldeát és Babilont, mi voltunk a Mágus királyok. Részt vettünk Izrael titkos gyűlésein, és jártuk a gyönyörű vad táncot Görögország szent ligeteiben.
Kínában és Jukatában,Kansasban és Kurdisztában mind egyek vagyunk.Minden szervezet ismer minket, de egy szervezet sem tartozik hozzánk;Ha túl sok a szervezet a világban, akkor eltűnünk. Mi az ember oldalán állunk, az élet oldalán és az individualizmus oldalán. Ezért hát , mi a vallás ellen, a morál és a hatóság ellen vagyunk.Ezért a nevünk Lucifer.Mi a szabadság oldalán állunk, a szerelem,az öröm, a nevetés és az isteni részegség oldalán.Ezért a nevünk Babalon.
Néha nyíltan mozgunk, néha csendben és titokban.Az éjszaka és a nappal hozzánk tartozik, a szélcsend és a vihar, az évszakok és az ember ciklusai, mindezen dolgok egyek, mi őrizzük a forrásokat.Könyörögve álltunk az Élet és Halál erői előtt, és az erők meghallgattak és segítettek minket.Mi utunk a titkok útja, az irány ismeretlen. A mi utunk az aljnövényzetben kúszó kígyó útja, tudásunk benne van a nők és a bűnbakok szemében.
A mi erőnk egylényegű azzal az erővel, melynek hatására Isten életet lehelt a mag szívébe, hogy az kicsírázzon, kinőjön, virágba boruljon, és gyümölcsöt hozzon; és mikor a férfi és a nő egyesül, egylényegűvé válik, mi vagyunk az, ami keletkezik.
Merlin közénk tartozott, Gawain és Arthur szintén.Rabelais és Catullus, Gilles de Retz és Jehanne d'Arc,De Molensis,Johannes Dee,Cagliostro,Francis Hepburn és Gellis Duncan,Swinburne és Eliphas Levi, és még oly sok bárd,Mágus,költő,mártír,ismert és ismeretlen, kik magasba emelték zászlónkat, nem félve a mindenütt jelen levő és ezernyi formát öltő ellenségektől, az egyháztól és az államtól.

Mi vagyunk a Boszorkányság, és habár lehet, személyesen nem ismerjük egymást, egy felbonthatatlan kötelék köt össze minket.Ha a sólyom vad és hangos kiáltása belehasít elméd legmélyebb zugaiba, tudd, nem vagy egyedül a szabadság utáni olthatatlan vágyaddal. Ha a farkas vonyítása visszhangzik lelked éjszakájában, tudd, hogy vannak mások kik szintén portyáznak.Ha a barátaid útja és a te utad elválik, ha azt mondják rólad, hogy az őrület és az idiotizmus útját járod, tudd, hogy vannak mások, kiket szintén láttak és elítéltek és büntettek.
Most pedig tudd, hogy az erő, amit szolgálunk, ott rejtőzik minden férfi és nő szívében, ahogy a majdani fa is benne rejtőzik a magban.Hogy velünk lehess, csak hívnod kell ezt az Erőt, és máris közénk tartozol.Ha az erő és az öröm a tied lesz, indulj el, menj az emberek közé és tedd az akaratodat és senki sem fog nemet mondani.Ha az az akaratod, akkor végezd dolgod titokban, és ha az az akaratod, akkor végezd a dolgod nyíltan.Akaratod szerint.
Mindezért emeld fel a szíved kiáltva: "Férfi vagyok" vagy "Nő vagyok" és az élet ereje az enyém! Az élet erejében fürödve fogsz élni és szeretni, elutasítva minden korlátozást és soha nem korlátozva senkit és semmit, szabadságot osztva, szabadon.Az élet adományaként látni fogod majd, az élet szeretetének fényét ragyogni az emberek szemében.Látni fogod, ahogy az élet-vágy ég a homlokukon, és fogadd be a legnagyobb örömöt szüntelenül.Ha szerencséd lesz, talán választhatsz, hogy: lehet, hogy vidámságodat, erődet a titkos lakomákon,ünnepeken és fesztiválokon, vagy a szerelmeskedés módozatai által osztod meg.Lehet, hogy akadályok és veszélyek közepette kell átadnod az öröm erejét az embereknek.Ahogy akaratod kívánja, mozdulj.
Mindent szabad, de egy dolgot nem felejthetsz el.A korlátozás tilos.Az élet ereje nem korlátozható, nem tartóztatható fel;a saját útját járja, de egyetlen elme sem ismerheti azt az utat. Ezért ossz szabadságot és élj szabadon, ahogy az élet akarja, csak így maradhatsz meg örömünkben.
Fájdalom van.Félelem van.Veszteség és magány,szív és szellem agóniája,halálig.Ezért nyílik a kapu Pan birodalmába.
A mi utunk nem az emberé.Vannak olyanok, akik annyira beszűkültek és betegek, hogy saját szabadságuknak még a gondolata is rémülettel tölti el a szívüket.Mások szabadsága számukra ádáz kín;ők azok, kik rabszolgasorba taszítanának minden embert.Őket, ha lehet,kerüld el, ha muszáj pusztítsd el, ha tudod, hogyan kell.Ez is adomány.
Ne hidd azt, hogy az élet ereje azokban manifesztálódik,akiknek a lelkében nincs zavar,nincs izgatottság.Ők csak ostoba birkák,akiknek még nincs itt az idejük, és különösen egy hamis civilizációban az utat meg kell nyerni.A megadás halál.Az érem másik oldala egy dal a napfényben, egy tánc a holdfényben,ahol minden köd eloszlik.De az utat meg kell nyerni.

Nincsenek megjegyzések: