2009. júl. 20.

Feladat


Most egy időre maga mögött hagyta azt a gyűlöletes helyet. Fáradt volt az emberekkel vívott harctól, és visszavonult a titkos erdejébe pihenni. Sűrű és dús lombozatú fák, bokrok vették körül. Megállt egy kis tisztáson, hátrahajtotta a fejét, és mélyen magába szívta a gyengéd szellő által arra fújt, virágok édes illatát. A fák és a bokrok rengetege körbezárta, teljesen kirekesztve az emberek zavaros világát. Az erdejét félelmetes lények is lakták, nem is merészkedtek erre az emberek, és aki ritkán vette a bátorságot, hogy behatoljon ide, az rövid időn belül fejvesztve menekült el innen. Ő ismerte ezeket a lényeket, tudta a szándékukat is. Ő itt teljesen biztonságban volt. Sokat háborúzott. Volt hogy az emberek mellett, és volt amikor ellenük fordult. Az emberek hajthatatlanok voltak, fáradhatatlanul próbálták mindenek ellenére megszerezni a fejét. Ezt ő tudta, és teljesen sosem bízott meg bennük. Lefeküdt a fűbe, a mellkasán tátongó mély sebre szorította bal kezét, és a fájdalmas arccal nézett fel az égre. Három ember orvul megtámadta, de visszaverte a támadásukat. Lassan lehunyta a szemét… Egyszer csak heves szárnycsapkodást hallott, egy nagy díszes madár hasította át a levegőt, és leszállt a mellkasára. Ő maga mellé leeresztette a kezét. A madár lassan odalépett a tátongó sebhez, és a hegyes és éles karmait belemélyesztette, szárnyával arcul csapta, majd mélyen belenézett a szemeibe és elrikoltotta magát:

- Hallgass! Hallgass! Hallgass! – ezután elengedte a húsát a karmai közül, és erőteljes szárnycsapásokkal felemelkedett a levegőbe. Még egyszer visszanézett, és berepült az erdő sűrűjébe.

Ő felállt a fűből, és elnézett abba az irányba ahová a madár berepült, és eltűnt. Újra felnézett az égre, sebére szorította megint a kezét. Várt…

- Nem történik semmi… - merengett, és lehajtotta a fejét.

Egyszer, váratlanul megszólalt egy hang a feje mögül:

- Itt van. Ez segíthet rajtad. De tőled függ. Nem is gondoltad volna?! Ennek a munkának a neve…… Ha összeadod a név betűinek a számértékét, akkor 11-et kapsz. Erre a feladatra van egy társat. Ha kivonod magadból, akkor 13-mat, ha összeadod, akkor 8-at kapsz.

Megfordult a hang irányába, de nem látott senkit. Lassan térdre ereszkedett, és elkezdte mondani:

2 megjegyzés:

FRLAW írta...

Üdv!

Éreztem, hogy ma fel kell néznem ide. :)

Πάν Ἐπιφανὴς írta...

:) hát jaaa