2009. febr. 15.

Előszó


Habár az enochi anyagrészt Dee és Kelly határozottan megfogalmazza mágiával foglalkozó műveiben, mégis hiányzik belőle az azt alátámasztó szerkezet v. infrastruktúra, amely ad egyfajta részletes irányelvet a szisztéma alkalmazására. Sok angyal természetéről csak összegezve ad leírást.

Ezért szükséges kiegészíteni más mágiával foglalkozó, hiteles tanár ismereteivel is, ahhoz, hogy eredményesen használhassuk az enochi mágiát.

Az enochi mágia alkalmazásának a leírása eredetileg mindössze pár mondatból áll:

„Négy nappal azután (ahogy az Ön könyve befejeződik) Önnek hívnia kell Isten nevét (ami a táblákon van) vagy az Úr Istent ilyen nevekkel…

És 14 nappal azután ahogy Ön lesz (ezen vagy azon a helyen) hívja a (tábla) angyalait Isten nevében, melyekre azok hallgatnak.

Ez a munka nem sok éves és nem sok napos.”

Az említett „könyv” az imádságok könyve, vagy Isten és az angyalok felé irányuló kéréseket tartalmazza, melyet a mágus írt. E könyv csak ezen a műveletre van alkalmazva, majd a megvalósítása után megsemmisítendő.

Az enochi mágiával foglalkozó mágus, a „lépésenkénti” módszert választja magának, e művészet tanulmányozására. Valahogy úgy, mint az Abramelin mágiájában használt rítus esetében… Ő hívja az angyalokat, és az angyalok mutatják meg neki a legjobban felhasználható metódust. Itt a mágia effektív hatása a mágus imáinak kapcsolatától és hatékonyságától függ, és nem a formalitástól.

Számolva azzal, hogy az elsődleges enochi anyag csak csontváza volt a mostani, modern mágiának, a jelen kor mágusainak eléggé intenzíven kellett improvizálni, hogy hatásos mágikus rendszert hozzanak létre. Ez a történet, a megújulás története. Minden mágus, vagy ezek csoportjai akik használták az enochi mágiát, hozzátették a saját meglátásukat és tapasztalataikat. A régi, csupán kiinduló anyag volt. Kiderült, hogy a különböző nézőpontok alkalmazásának az alapja lehet (az adaptálás lehetséges). Egy pont amellyel minden falhasználó egyet ért az az, hogy a kérések és a táblák nevei, egy csodálatos potencia kísérői, teljesen egyediek. Még a legkezdőbb is, a legkevesebb erőfeszítéssel is használva ezt a mágiát, garantáltan kap valamiféle választ.

Nagyon nehéz összeszedni az összes enochi mágiát, mivel az angyalok természete különböző. Minden mágusnak, a legkülönfélébb formákban jelentek meg, az „Akarat Hatalom” függvényében. Az elvárások, sajnos nem mindig felelnek meg a valóságnak. A második korlátozás, az elvárás elkülönül a gyakorlattól, és ellentétek alakulnak ki, a valóság és a mágus által elképzelt világ között. De azért felemelik a mágust arra szintre, amely számára elérhető.

Nincsenek megjegyzések: