2009. ápr. 15.

Master Therion üzenete (Aleister Crowley)



"Tedd azt, amit akarsz és az lesz a törvény egésze"

"Nincs más törvény, a Tedd azt, amit akarsz-on túl"

"A törvény szava a Thelema"



Θελημα —Thelema - Jelentése: Akarat

Az Akarat a kulcsa a törvénynek. A törvény a legszembetűnőbb magyarázata egy antitézis által kerül megerősítésre: "A bűn szava a korlátozás."

Újra: "Nincs jogod mást tenni, mint amit akarsz. Tedd ezt és senki sem fog nemet mondani.Mert a tiszta akarat, mely mentes a céltól, mely a vágy végeredményéből fakad, minden úton tökéletes."

Jól figyelj erre: E szerint az elmélet szerint, ha minden férfi és minden nő azt cselekedné, mit az akarat - Az igaz Akarata - diktál, nem lennének ütközések. "Minden férfi és minden nő egy csillag." Minden csillagnak megvan a maga pályája, amin keringhet. Mindenki számára van elég hely. A rendezetlenség az, mi viszályt és zavart szül.

Mindennek tudatában, mindenki számára tisztának kell lennie, hogy a "Tedd azt, amit akarsz" nem azt jelenti, hogy "tégy kedved szerint, vagy tégy, ahogy jól esik". A törvény maga a szabadság apótézise, de ugyanakkor a legkeményebb megkötés is egyben.


Tedd azt, amit akarsz - Ne tegyél mást! Ne hagyd magad eltéríteni ettől a kőkemény, ám szent munkától! A szabadság nem más, mint az akaratunk szerint élni; De próbálj meg nem így tenni, és abban a pillanatban akadályokba fogsz ütközni utadon. Minden cselekedet, mi nem esik egybe akaratod útjával, egy tévedés, csak akadályoz. Az akarat nem lehet kettő, hanem egy!


Figyelmezz továbbá, hogy az akaratnak nem csak tisztának kell lennie, hanem, ahogy az fentebb írva vagyon, mentesnek lennie a céltól. Ennél a résznél meg kell állnunk egy pillanatra. Ez talán azt jelenti, hogy az akarat minden cselekedete, tulajdonképpen füstbe ment dolog, hisz a "siker utáni vágy", az már valami. Az már cél, épp ezért ettől kell megtisztítani.


A mondta egy másik értelmezése szerint "céltól mentesen" a céllal nem törődve, azaz önzetlenül, fáradhatatlanul kell tennünk a dolgunkat. A fogalom tehát örök mozgást takar, ami végtelen és örökkön változatlan. Ez maga a Nirvána, csak ez dinamikus, nem pedig statikus, de a végén ugyanoda vezet.


A mágus legtisztább és legpraktikusabb feladata hogy felfedezze igaz akaratát, hogy utána az szerint éljen. Mindezen dolgokat legjobban a Liber Thisarb, illetve más gyakorlatok segítségével érheti el, amit időről-időre nyilvánosságra hozunk.


Mostanra már mindenki számára tiszta és érthető kell hogy legyen, Master Therion üzenete.
Két dolgod van:
1. Találd meg az akaratod.
2. Élj az akaratod szerint
a. Keményen
b. Higgadtan
c. Békében

Akkor, és csak akkor kerülhetsz harmóniába a világgal. Akkor az akaratod is részévé válik a dolgok ritmusának, ugyanakkor ez Isten akarata is egyben. Ám az akarat csupán dinamikus aspektusa énünknek, és két különálló én tudatnak nem lehet ugyanaz az akarata; ebből következik, hogy, ha te akaratod és Isten akarata egy: AKKOR TE MAGAD VAGY ISTEN!


Már csak egy szó marad, mi magyarázatra szorul. Mindannyiunk legnagyobb örömére írva vagyon, hogy "Szerelem törvény, szerelem akarat alatt."


Ennek a jelentése összefoglalva, így hangzik: Még ha az akarat a törvény is, minden akarat alapvető természete a szerelem. Ám ez a szerelem, hogy úgy mondjam, csak mellékhatás, az akarat mellékhatása. Nem mond ellent az akaratnak és nem is oldja fel azt. Ha pedig, valamilyen krízis kapcsán ellentmondás jön létre, akkor az akaratunk vezetni fog bennünket. Lásd, a Törvény Könyvében rengeteg szó esik a szerelemről, ám a szentimentalizmusról egy szó sem. A gyűlölet, majdnem teljesen olyan mint a szerelem! A harc egészen biztosan szerelem! "Ha a testvérek harcolnak!" A világ összes férfias népe megérti ezt. A szerelem a Liber legis-ben mindíg merész, férfias, sokszor vad. Van benne lágyság, de ez a lágyság az erőből fakad. hatalmas, irtózatos és dicsőséges, ilyen a szerelem. Olyan, mint díszes harci lobogó az akarat lánzsáján. A damaszkuszi felirat a thelemita pap-lovagok kardján.

Szerelem a törvény, szerelem akarat alatt.

Nincsenek megjegyzések: