2009. szept. 4.

Honlap ajánló



http://willisnightwood.blogspot.com/


Ez, egy thelemita által vezetett blog. Írója valaha keresztény volt, de saját bevallása szerint kiábrándult belőle és rátért az igaz hitre. Azóta foglalkozik rituális mágiával, testelhagyással és társadalomfilozófiával. Az oldalt már majdnem egy éve nem szerkesztik, ám ez ne tántorítson el senkit. A régi bejegyzések közt jó pár gyöngyszem és értékes gondolat akad.

Egy kis részlet az írásaiból:

„Életem legutóbbi évét azzal töltöttem, hogy elmémben újra és újra futottam a köröket, hogy lerendezzem magamban a krízist, amit hitel elvesztése okozott.Azzal kezdődött, hogy nem hittem többé a pokolban. Egyszerűen nem volt semmi értelme. Ha a pokol létezik, akkor azt istennek kellett teremtenie. Na most milyen isten képes egy ilyen rémséges helyet létrehozni? Tudom, fegyelem, engedelmesség, meg minden, de milyen beteg és szadista isten lenne képes megalkotni az örök szenvedés helyét? Nem egy olyan helyet, ahol átmenetileg tartózkodik valaki, amíg megtanulja a leckét, hanem az örökkévalóságig.

Örök kín és szenvedés, ahonnét esély sincs a szabadulásra. Milyen beteg egy elképzelés ez. És mit kell elkövetni ahhoz, hogy valaki ilyen sorsra jusson kérded? Népirtás? Tömeggyilkosság? Emberek kínzása és meggyilkolása? Igen, de ugyanakkor olyan dolgokért is ez jár, amik tulajdonképpen ezek fényében egész ártatlan dolgok, mint a házasságtörés, lopás, sőt még valószínűleg azért is, ha valaki nem, a bizonyos emberek nézőpontjából származó, igazságot terjeszti. Aztán mi van azokkal az emberekkel, akik olyan helyre születtek, ahol nem a kereszténység a norma, vagy pedig nem kereszténynek nevelték? Pokolba velük is. Égj bébi égj!”


Nincsenek megjegyzések: