2009. szept. 9.

Kötelességek

    1. Az akarat szó használata étkezéskor, asztali áldásként.

    Az akarat kimondása egy rövid, de rendkívül népszerű rituálé a thelemiták körében. Hasonlóan használják, mint az asztali áldást. Célja, hogy a mágus figyelmét a célra, életének feladatára, a NAGY MUNKA felé fordítsa. Egyfajta napi megerősítés, mint például a Liber Resh vel Helios rituálé, amit hamarosan szintén bemutatunk.

    A Thelemapedia szerint a rituálé először Crowley: Moonchild című regényében szerepelt. Később, A mágia könnyek nélkül című könyvében is helyet kapott, a levelezési részben, ahol Crowley egy tanítványának írja le a rituálé menetét, használatának módját és célját.

    A rituálénak több változata is ismert. Az alább látható a legelterjedtebb verzió, de ez is, akár csak az összes többi, szabadon változtatható, személyre szabható. Ha valakinek nincsenek társai, akivel közösen elvégezhetné azt, nyugodtan átírhatja egy személyesre is, ahol mind a vezető, mind a többiek szövegét ő maga mondja. Belefűzhet, egy olyan részt, ami konkretizálja, hogy mit is jelent számára a Nagy Munka.

    Fontos, hogy a rituálé elvégzése nem azt jelenti, hogy gyorsan elhadarjuk a szöveget. Sőt az sem baj, ha valaki nem mondja ki hangosan a mondatokat, mivel lehet, nincs rá lehetősége, mivel épp egy étteremben ebédel. Magunkban is végig vehetjük a sorokat.

    De ez csak az egyik része a dolognak. Mindeközben erőteljes benső munka folyik, amit elég nehéz leírni, hogy is történik. Koncentrálni kell, elméket egy pontra függeszteni és közben az akaratunkat szemünk előtt tartani. Ha valaki elkezd gyakorolni és kitartóan gyakorol, akkor előbb utóbb eljut egy szintre, amikor létrejön egyfajta rákattanás, ráhangolódás. Akkor majd mindenféle egyébb magyarázat nélkül is tudni foglya, hogy kell elvégezni ezeket a dolgokat. Ez egy kisebb fajta beavatás.

    A rituálé menete:

    Vezető: (kopogás 3-5-3) Tedd azt amit akarsz, az lesz a törvény egészre.

    Mindenki: Mi az akaratod?

    Vezető: Az akaratom az, hogy egyek és igyak.

    Mindenki: Mi célból?

    Vezető: Hogy megerősítsem a testem.

    Mindenki: Mi végre?

    Vezető: Hogy véghez vihessem a NAGY MUNKÁT.

    Mindenki: Szerelem a törvény, szerelem az akarat alatt.

    Vezető: (Egyet kopog) Így legyen!

    Az Istennő áldjon mindnyájatokat!

Nincsenek megjegyzések: