2010. júl. 11.

Meditáció a bánatról

Mindenki, akit ismerek szenved valamitől. Mindenki akit ismerek fél valamitől, titkol valamit. Mindenkit, akit ismerek egyszer nagyon megbántottak az életben, és fél, hogy ez újra megtörténhet vele.

Az emberek akiket látok magam körül lehajtott fejjel élik az életüket. Mert valaki mindig bántja őket. A szülő, a főnök, vagy valaki, akiről úgy képzelik, hogy felettük áll ezen a képzeletbeli ranglétrán.

Feljebb nézek és megnézem azokat, akik bántanak, megaláznak másokat.
Sérült, önnmagukba rejtőző kis embereket látok, akiket valamikor valakik, nagyon bántottak, vagy folyamatosan bántanak.

Még feljebb nézek a képzeletbeli ranglétrán, de nem változik semmi.
Van egyáltalán kezdete ennek a folyamatnak, ennek a bánathullámnak? Vagy jobb kérdés, van-e vége? Megáll-e valahol? Lesz olyan, aki azt mondja, most már elég, itt véget ér most.
Csak a rossz dolgokat lehet ilyen módon tovább adni, vagy a jó kedvet, az örömteli dolgokat szintén tovább leht passzolni, mint egy labdát?

Egyszer találkoztam valakivel, akiről azt mondták, hogy mindig őszinte, sohasem hazudik. Mindig, mindenkinek megmondja azt, amit gondol. Nagyon bátor felfogás ez a mai világban, ahol, ha valaki elmondaná az öszinte véleményét a főnökének, akár az állását is elveszítheti.

A kérdés rögtön adott. Érdemes-e olyan álláshoz ragaszkodni, ahol nem leht nyíltan beszélni?
Mert mitől is félünk? Hisz valójában ezek a kis önjelölt diktátorok nem tudnak nekünk ártani. Az igazság az, hogy ők is félnek. Jobban mint más. Mert képzelt hatalmuk van, ami valójában illúzió, de a számukra valós, és félnek, hogy elveszítik.

Amikor először találkoztam ezzel az emberrel, nem értettem, hogy képes arra, amit állítottak róla, hogy képes mindig igazat mondani.

Most már látom, hogy nem is érdemes másképp élni.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia! A következő blogot is te jegyzed?
http://babaloncoven.blogspot.com/
Kíváncsi lennék a részletekre.

Már halottam a covenről, jó lenne több információ, főleg,hogy a thelema.hu sem működik már egy jó ideje.

Attila Tóth írta...

Szia.
A coven Pan barátomé, akihez ez a blog is tartozik.

Na igen, a thelema.hu. Annak idején részt vettünk mi is abban a csapatban, akik a thelema.hu-t alkották, de szétmentünk. Ketten itt vagyunk, a többiekről semmit sem tudok.

A thelema.hu nem hiszem, hogy újra megnyílna, mivel a domain jogok más kezében vannak. Másrészről én személy szerint nem is szívesen mennék oda vissza. Nem azért mert, rossz volt, bár követtünk el hibákat, hanem, mert nem szeretek visszatekinteni. Úgy gondolom mindig előre kell nézni és haladni.

Viszont hamarosan indul majd valami, ami részben olyan lesz, mint a thelema.hu, de sokkal több is lesz annál.

Ha vannak kérdéseid nyugodtan tedd fel azokat. Ha tudunk segítünk.

üdv,

Fr Law

Névtelen írta...

Szia! Köszi a gyors választ. Kérdéseim lennének bőven, de azokat inkább e-mailen írnám meg. Mi a mailcímed? Ha nem akarod megadni itt küld el az emaliemre.
Az e-mailem:
horus77777@gmail.com

Attila Tóth írta...

üdv,

ide írhatsz nyugodtan: thatikukacvipmail.hu