2013. júl. 7.

Egy Ogounnak szentelt rituálé

Kis változást vezettem be a blogon. A jövőben időnként, különféle külföldi szerzők, erre a blogra készített írásaikat is olvashatjátok. A vendégeimmel való kapcsolatom élő, jó hangulatú baráti viszony.
A legelső most David Eosphorus Maples. Pár hónap múlva, a Nephilim Press által megjelenő könyvéből, grimoire-jából, bocsátott egy részletet a blog olvasói számára.

A fegyverek

Sok veszély és balszerencse várja a vodoun varázslót ezen az ösvényen, de Loa mindig őrzi és vigyázza a mágust, jobban, mint amennyire veszély idején szükséges. A rituálékat melyeket ezen fejezetben prezentálok, különös gondossággal szabad szabad csak elkezdeni, és nem szabad vele visszaélni. A visszaélés következményei, a teljes vodoun hálózatot zűrzavarba és pusztulásba lökheti; ezen tettek néhánya már átvette a hatalmat a fizikai világunk bizonyos fő pontjain, ezzel káoszt és szenvedést szülve.
Az első rituálé fel fogja ébreszteni a belső harcost a mágusban. Meg fogja védeni minden fizikális vagy spirituális rossztól vagy balszerencsétől, mely elállhatja a mágus útját. Ezt a munkát Ogounnak szenteljük, a vodoun Mars istenének és harcosának. Ogoun  a siker, a győzelem, háború, igazság, hatalom és felszabadulás indítékával hívjuk le; általában felkelés és konfliktus idejében hívják, hogy valaki felkészüljön egy sikeres hadjáratra, az ellenség ellen. Ezen vonatkozásban Ogoun meg fogja védeni a mágust minden ellenségtől.

**** A harcos felébresztése ****

[Anyagok: kukoricaliszt; mozsár és mozsártörő; vörös téglapor; vaspor;  fahéj;  kénpor; fodroslevelű petrezselyem; lucerna; chili por; dohány; egy vas katlan vagy réz edény; vas tűk, vasúti szegecs vagy koporsószeg; 1db. piros, zöld vagy fekete ruha; 2 db. machete ( helyettük 2db. túlélő kés vagy kard is működő képes), 151 rum, 1db. piros, zöld és fekete gyertya]

Rendezd el Ogoun vevéjét a kukoricalisztben, miközben a tűz, a háború  és  a siker energiákra fókuszálsz. Amikor kész, a gyertyák világítanak balról, jobbról és középen a vevén, és Ogount hívjuk hogy védje a mágust a por készítés folyamata alatt. Hatása alatt a vörös téglaport, vasport, fahéjat, ként, petrezselymet, lucernát, chili port, dohányt és minden más nevű növényt porrá őrölünk a mozsárban. A zöld, fekete vagy vörös ruhát használva,  kicsi erszényt/ tasakot formálunk úgy, hogy tartsa a port. Ezt a megtöltött tasakot a nyitott veve tetejére (felső részére) helyezzük, és megengedjük Ogounnak, hogy bejusson és aktiválja az őrleményt.
A katlant (edény) megtöltjük a beszerzett különféle tűkkel, egy kis mennyiségnyi 151 rumot hozzáadunk, és aztán a veve tetejére tesszük. A katlan belsejében lévő rumot meggyújtjuk, a tűket hagyjuk a fürdőben a lángok közt. Míg az ég, a mágus felveszi a 2 fegyvert és keresztezi magát azokkal X-alakban először a mellkas felett, majd a fej felett. Ogoun meg tudja szállni a varázslót és elkezdi örjöngő bemutatóját az erőről és technikáról - ez egy tánc és nyugtalanság, mely hasonlítani fog egy csatamezőn levő harcosra . Ez ugyanaz az erő, mely ébredezik önmagunk belső magjában.
Akármikor  fordul a varázsló az akadály vagy ellenség felé, kezeit és lábait dörzsölje be a porral, a használónak adományozódik Ogoun ereje és hatalma. Ezt ugyanúgy szét lehet szórni lakásban és az otthon körül, hogy megelőzze és kiküszöbölje az ellenség ellenállását, éppúgy visz erőt és sikert mindenbe. A tűket, melyeket égni hagytunk a szent tűzben, használhatjuk eszközként, hogy fizikálisan és spirituálisan kárt okozzunk az ellenségnek. Használhatjuk ellenségek képmásának vagy fényképeinek átszúrására, hogy igazságot szolgáltassunk, vagy asztrálisan is küldhetők, hogy közvetlenül támadja a célpont szerveit és egészségét.

Nincsenek megjegyzések: